Bezoek van leden Jeugdorkest aan basisscholen in Maarn en Maarsbergen

Op woensdag 5 april ’17 brachten leden van het Amersfoorts Jeugdorkest een bezoek aan drie scholen in Maarn en Maarsbergen om de basisschoolleerlingen een gastles te geven. De Lions organiseerde dit bezoek in aanloop naar het concert op 15 april. Bij dit bezoek was ook pers aanwezig.

De orkestleden hadden speciaal voor dit bezoek Perry Hoogendijk meegenomen. Hoogendijk is de Tubaïst van het Koninklijke Concertgebouworkest. De gastles is de opmaat naar het concert van het Amersfoorts Jeugdconcert dat op 15 april wordt georganiseerd in dorpshuis De Twee Marken in Maarn. De bedoeling van het bezoek en het concert is om kinderen in aanraking te brengen met klassieke muziek. Daarom betalen basisscholieren uit Maarn en Maarsbergen slechts 1 euro toegang om dit concert bij te mogen wonen.

De muzikanten bezochten De basisscholen ‘De Ladder’, ‘De Merseberch’ en ‘De Meent’. Tijdens de gastles mochten de kinderen volop vragen stellen en zelf ook proberen op een dwarsfluit of klarinet te spelen. Ademloos luisterden de leerlingen van de basisscholen hoe de orkestleden samen met Perry Hoogendijk twee klassieke werken ten gehore brachten.

De orkestleden vertelden over hun ervaringen met het spelen in een orkest en hoe spannend ze het vonden om zelf een keer te spelen in het Concertgebouw. Ook haalden ze herinneringen op aan het concert dat ze vorig jaar hebben gegeven in Maarn.

Leden AJO spelen op basisschool De Ladder De leerlingen luisteren hoe Katinka Nelemans, Rachel Verschelling en Perry Hoogendijk een klassiek stuk spelen.