Eerste Heuvelrug Concert groot succes.


Ademloos luisterden ruim 370 bezoekers variërend in leeftijd van 5 tot 95 jaar op zaterdagavond 19 maart naar de muziek die het meermaals bekroonde Amersfoorts Jeugd Orkest en solist Daniel van der Hoeven ten gehore brachten. Op zoveel bezoekers - het doel was 300 bezoekers - had de organisatie Lions Club Maarn-Maarsbergen niet durven hopen. ‘We hebben enorm genoten!’ en ‘Dit is voor herhaling vatbaar!’ zijn slechts een paar van de vele positieve reacties van het publiek.

AJO OrkestDorpshuis De Twee Marken was voor deze gelegenheid door de Lions Club - geholpen door een verlichtingsteam van Harmonie Manderen - omgebouwd tot een heuse concertzaal. Voor sommige bezoekers - zeker voor een aantal jeugdigen - was het een eerste kennismaking met een live-uitvoering van een symfonieorkest. Naast de maar liefst 50 jongeren, bezochten ook vele ouderen uit Maarn en Maarsbergen het concert, waaronder leden van de plaatselijke Zonnebloem. Voor hen dé gelegenheid om eens een avondje uit te gaan ‘zo om de hoek’. Voor wie dat nodig hadden, verzorgden Lionsleden een haal- en brengservice. Hierdoor hoefde niemand het concert te missen.

 

Doel behaald


AJO Orkest

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op het concert. Organisator Michel van Schaik: ‘Het doel was om kwetsbare ouderen een mooie avond te bieden en de jeugd enthousiast te krijgen voor klassieke muziek. Hierin lijken we geslaagd te zijn. Niet in de laatste plaats overigens door de samenwerking met de plaatselijke verenigingen, sponsoren en fondsen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de stichting Heuvelrugloop.

Binnenkort evalueert de organisatie het concert en wordt besloten over het vervolg ervan.